Greetings vocabulary words in Tamil and English - Common Tamil Vocabulary
Learn common Tamil vocabulary with this English-to-Tamil list of Greetings vocabulary words. Essential for daily conversations, this will help to build your Tamil language skills through popular words and play Tamil quizzes and also play picture vocabulary, play some games so you do get not bored. If you think too hard to learn the Tamil language, then the 1000 most common Tamil words will help you to learn the Tamil language easily, they contain 2-letter words to 13-letter words. The below table gives the translation of Greetings vocabulary words in Tamil.
Read also: A-Z Dictionary | Quiz | Vocabulary | Alphabets | Grammar
List of Greetings vocabulary words in Tamil with English Pronunciation
Learn Greetings in Tamil, along with their English pronunciation. This vocabulary guide helps beginners and language enthusiasts expand their Tamil vocabulary for daily conversations.
Greetings vocabulary words - Tamil
Hello | வணக்கம் Vanakkam |
Welcome | வரவேற்பு Varaverpu |
Thanks | நன்றி Nanri |
Congratulations | வாழ்த்துக்கள் Valttukkal |
Good morning | காலை வணக்கம் Kalai vanakkam |
Good afternoon | மதிய வணக்கம் Matiya vanakkam |
Good evening | மாலை வணக்கம் Malai vanakkam |
Good night | இரவு வணக்கம் iravu vanakkam |
Happy birthday | பிறந்தநாள் வாழ்த்துக்கள் Pirantanal valttukkal |
Happy Christmas | இனிய கிறிஸ்துமஸ் வாழ்த்துக்கள் Iniya kiristumas valttukkal |
Happy new year | இனிய புத்தாண்டு வாழ்த்துக்கள் Iniya Puttantu valttukkal |
Happy valentine’s day | இனிய காதலர் தின வாழ்த்துக்கள் Iniya katalar tina valttukkal |
Thank you | நன்றி Nanri |
Thank you so much | மிக்க நன்றி Mikka nanri |
Thank you very much | மிக்க நன்றி Mikka nanri |
Thanks a million | மிக்க நன்றி Mikka nanri |
I love you | நான் உன்னை காதலிக்கிறேன் Nan unnai katalikkiren |
I love you so much | நான் உன்னை மிகவும் நேசிக்கிறேன் Nan unnai mikavum necikkiren |
I love you very much | நான் உன்னை மிகவும் நேசிக்கிறேன் Nan unnai mikavum necikkiren |
I’m in love | நான் காதலிக்கிறேன் Nan katalikkiren |
I’m in love with you | நான் உன்னை காதலிக்கிறேன் Nan unnai katalikkiren |
I missed you so much | நான் நீ இல்லாத குறையை அதிகமாக உணர்கின்றேன் Nan ni illata kuraiyai atikamaka unarkinren |
I’m crazy about you | நான் உன்மீது பைத்தியமாக உள்ளேன் Nan unmitu paittiyamaka ullen |
Thanks for everything | அனைத்திற்கும் நன்றி Anaittirkum nanri |
I really appreciate it | நான் மிகவும் பாராட்டுகிறேன் Nan mikavum parattukiren |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
How are you | நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள் Ninkal eppati irukkirirkal |
I am fine | நான் நன்றாக இருக்கிறேன் Nan nanraka irukkiren |
See you | சந்திக்கிறேன் Cantikkiren |
See you later | பின்னர் சந்திப்போம் Pinnar cantippom |
See you next week | அடுத்த வாரம் சந்திப்போம் Atutta varam cantippom |
See you next year | அடுத்த வருடம் சந்திப்போம் Atutta varutam cantippom |
See you soon | விரைவில் சந்திப்போம் Viraivil cantippom |
See you tomorrow | நாளை சந்திப்போம் Nalai cantippom |
I’m sorry | என்னை மன்னிக்கவும் Ennai mannikkavum |
I’m so sorry | நான் மிகவும் வருந்துகிறேன் Nan mikavum varuntukiren |
I'm crazy with you | எனக்கு உங்களுடன் பைத்தியம் பிடித்திருக்கிறது Enakku unkalutan paittiyam pitittirukkiratu |
Nice to meet you | உங்களை சந்தித்ததில் மகிழ்ச்சி Unkalai cantittatil makilcci |
That’s a good deal | இது ஒரு நல்ல ஒப்பந்தம் Itu oru nalla oppantam |
You're beautiful | நீ அழகாக இருக்கிறாய் Ni alakaka irukkiray |
You're nice | நீங்கள் நன்றாக இருக்கிறீர்கள் Ninkal nanraka irukkirirkal |
You're very nice | நீங்கள் மிக கனிவானவர் Ninkal mika kanivanavar |
You're very smart | நீங்கள் மிகவும் புத்திசாலி Ninkal mikavum putticali |
Take care | கவனித்துக் கொள்ளுங்கள் Kavanittuk kollunkal |
I miss you | உன் இன்மை உணர்கிறேன் Un inmai unarkiren |
I really miss you | நான் உன்னை உண்மையில் இழக்கிறேன் Nan unnai unmaiyil ilakkiren |
I really miss you so much | நான் உன்னை உண்மையில் மிகவும் இழக்கிறேன் Nan unnai unmaiyil mikavum ilakkiren |
Very good | மிகவும் நல்லது Mikavum nallatu |
Well done | நல்லது Nallatu |
Sweet dreams | இனிமையான கனவுகள் Inimaiyana kanavukal |
Good idea | நல்ல யோசனை Nalla yocanai |
Good luck | நல்ல அதிர்ஷ்டம் Nalla atirstam |
Good to see you | உங்களைப் பார்ப்பது நல்லது Unkalaip parppatu nallatu |
Good bye | பிரியாவிடை Piriyavitai |
Top 1000 Tamil words
Here you learn top 1000 Tamil words, that is separated into sections to learn easily (Simple words, Easy words, Medium words, Hard Words, Advanced Words). These words are very important in daily life conversations, basic level words are very helpful for beginners. All words have Tamil meanings with transliteration.
Eat | சாப்பிடு cappitu |
All | அனைத்து anaittu |
New | புதிய putiya |
Snore | குறட்டை kurattai |
Fast | வேகமாக vekamaka |
Help | உதவி utavi |
Pain | வலி vali |
Rain | மழை malai |
Pride | பெருமை perumai |
Sense | உணர்வு unarvu |
Large | பெரிய periya |
Skill | திறமை tiramai |
Panic | பீதி piti |
Thank | நன்றி nanri |
Desire | ஆசை acai |
Woman | பெண் pen |
Hungry | பசி paci |
Daily use Tamil Sentences
Here you learn top Tamil sentences, these sentences are very important in daily life conversations, and basic-level sentences are very helpful for beginners. All sentences have Tamil meanings with transliteration.
Good morning | காலை வணக்கம் Kalai vanakkam |
What is your name | உங்கள் பெயர் என்ன Unkal peyar enna |
What is your problem | உங்கள் பிரச்சனை என்ன? unkal piraccanai enna? |
I hate you | நான் உன்னை வெறுக்கிறேன் Nan unnai verukkiren |
I love you | நான் உன்னை காதலிக்கிறேன் Nan unnai katalikkiren |
Can I help you | நான் உங்களுக்கு உதவலாமா? nan unkalukku utavalama? |
I am sorry | என்னை மன்னிக்கவும் ennai mannikkavum |
I want to sleep | நான் தூங்க வேண்டும் nan tunka ventum |
This is very important | இது மிகவும் முக்கியம் Itu mikavum mukkiyam |
Are you hungry | பசிக்கிறதா? pacikkirata? |
How is your life | உங்கள் வாழ்க்கை எப்படி இருக்கிறது? unkal valkkai eppati irukkiratu? |
I am going to study | நான் படிக்க போகிறேன் nan patikka pokiren |
Tamil Vocabulary
Job
Law
Gems
Time
Food
Bird
Color
Month
Fruit
Ocean
Cloth
Shape
Crime
Planet
Season
Zodiac
Flower
Plants
Number
Quizzes
Tamil Grammar
Fruits Quiz
Animals Quiz
Household Quiz
Stationary Quiz
School Quiz
Occupation Quiz